اطلاعات عمومی
عنصر کروم بهصورت آزاد در طبیعت یافت نمیشود. مهمترین ماده معدنی حاوی کروم در طبیعت کرومیت به فرمول FeO.Cr2O3 است. از کروم چهار نوع ایزوتوپ طبیعی بهصورت ۵۰Cr، ۵۲Cr، ۵۳Cr، ۵۴Cr وجود دارد. کروم در حالت خالص و در دمای اتاق، عنصری است بالقوه نرم، لکن باید توجه داشت که به دلیل میل ترکیبی شدیدش با اکسیژن، کربن، نیتروژن و غیره تهیه کروم خالص بسیار مشکل است. کرومی که به منظور آبهکاری و جلا دادن استفاده میشود به جسم درخشندگی و رنگ سفید مایل به آبی میدهد. میزان قدرت بازتاب در جسم آبهکاری شده با کروم ۷۷ درصد نقره است. همچنین رسانایی الکتریکی این عنصر ۲/۲۲ درصد مس است.
فولاد ضدزنگ با دارا بودن ۱۲ تا ۳۶ درصد کروم، ۸۰ درصد ازمصرف جهانی کروم را اشغال کرده است. کروم به علت مقاومت در برابر خوردگی، حرارت، سایش، فرسودگی و اکسیده شدن در تهیه انواع آلیاژها کاربرد دارد.
فروکروم باعث افزایش سختی و تراکم و همچنین افزایش مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدن فولاد می شود.
کرم برای سختی بخشیدن و افزایش مقاومت شیمیایی به فولاد اضافه می گردد . این آلیاژ تحت عنوان فولاد زنگ نزن شناخته می شود . هنگامی که کروم با آهن و نیکل آمیخته می شود آلیاژی که نیکروم شناخته می شود را تولید می کند . این آلیاژ در دماهای بالا مقاوم بوده و جهت ساختن واحد های قسمت ها ی مختلف خودروها و سایر محصولات به کار می رود .
کرم به تنهایی عامل سخت پذیری فولاد با سرد کردن در هوا و روغن میباشد ،کاهش سرعت سرد کردن بحرانی در نتیچه سختی درلایه با ساختار مارتنزیت است که با روند افزایشی به بهبود سخت پذیری و کاهش مقاومت به ضربه میباشد .
فولاد ضد زنگ ،ناخن های ضد سایش بیل مکانیکی ولودر ها ، فک های سنگ شکن معادن همگی در تولید به کروم نیازمند هستند.
و اما کروم از کانی کرومیت بدست میاید ، کرومیت یک کانی اکسیدی تشکیل یافته از کروم، آهن و اکسیژن می باشد و برای افزودن کروم به فولاد و چدن لازمست انرا با آهن وارد آلیاژ نمود بنابراین آنها بصورت فرو الیازهای کروم پر کربن و کم کربن در صنایع ریخته گری چدن و فولاد و کروم متال برای الومینوم مصرف میگردند. این شرکت اماده عرضه کلیه این مواد با مشخصات زیر میباشد.
فروکروم - فروکروم - فروکروم - فروکروم