خرید
خرید مولیبدن بر حسب کیلوگرم و در کیسه یا بشکه فلزی انجام میشود، تعدادی تولیدکننده داخلی بخشی از نیاز بازار ایران به فرو مولیبدن را برآورده میکند، از معروفترین تولید کنندگان داخلی مولیبدن میتوان به کارخانه کویر رفسنجان، و کارخانه فرو مولیبدن کرمان اشاره کرد که زیر مجموعه مجتمع مس سرچشمه میباشد، همچنین فرو مولیبدن وارداتی نیز در بازار ایران یافت میشود، قیمت فرو مولیبدن وابسته به برند آن و میزان خلوص آن میباشد، فرو مولیبدن های موجود در بازار بین 60 تا 70 درصد حاوی مولیبدن میباشد، قیمت فرو مولیبدن با مقدار مولیبدن بیشتر، گرانتر از انواع کم مولیبدن میباشد.
تولید
اضافه کردن مولیبدن به آلیاژها باعث بهبود خواص مقاومت به خوردگی و مقاومت به سایش میشود، همچنین این عنصر باعث بهبود خواص جوش پذیری ماده میشود. برای تولید فرو مولیبدن، ابتدا مولیبدن از معادن استحصال میشود، این ماده به شکل اکسید مولیبدن استخراج میشود، این ماده با اکسید آهن مخلوط میشود، این اتفاق با درصد وزنی مشخصی انجام میشود، برای احیای این عناصر از آلومینیوم استفاده میشود، به فرآیند تولید مولیبدن آلومینوترمی گفته میشود، با ایجاد حرارت در دما و زمان مشخصی فرآیند احیا تکمیل میشود، با توجه به این که این ماده سختی بسیار بالایی دارد و برش آن سخت میباشد و همچنین برای کاربری راحتتر نیاز به قطعات کوچکتر از فرو مولیبدن میباشد، یک روش ساده برای ایجاد قطعات کوچک مولیبدن، تخلیه مذاب فرو مولیبدن تولید شده در استخرهایی از آب میباشد، شوک حرارتیای که به آن وارد میشود باعث ایجاد قطعات کوچک از این ماده میشود.
کاربرد
مولیبدن از آهن و مولیبدن تشکیل شده است، این ماده در ساخت فولادهای آلیاژی مولیبدن دار با استحکام و استنلس استیل مقاوم به خوردگی آب دریا کاربرد بسیاری دارد، علاوه بر این کاربردها از این فروآلیاژ در ساخت برخی از فولادهای ابزار تندبر، چدن سازی و ساخت برخی سری از سوپرآلیاژها استفاده میشود. قطعاتی که در ساخت آنها نیاز به مولیبدن میباشد، سیستم لوله کشی پالایشگاه ها، دریل و سایر ابزار سوراخکاری، برخی تجهیزات نظامی و ... میباشد. از این ماده در ساخت برخی قطعات خودروهای سواری و سنگین، لوکوموتیوها و کشتیها نیز استفاده میشود. برای ساخت تجهیزاتی مثل سر متههای حفاری، قالب های اکستروژن، غلطکهای نورد، سطح درونی پیستون ها و ... هم نیاز به فرو مولیبدن میباشد.